<>
Головна » 2012 » Січень » 16 » 15.01.2012р. Неділя Архипастирький візит в місто Рожище
17:21
15.01.2012р. Неділя Архипастирький візит в місто Рожище

 

     У неділю, 15 січня,  в Свято-Михайлівський храм міста Рожище завітав Високопреосвященніший митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.  Владику зустрічали благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко та духовенство району.  Метою архипастирського візиту було служіння Божественної Літургії, яку він і очолив у співслужінні зазначеного духовенства та кліриків храмів міста Луцька: архимандрита Аліпія (Сапіга) та протодиякона Ігора Савієвського. Богослужіння супроводжувалося співом двох хорів: церковного та професійного.

   Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив архимандрит Аліпій, який розповів про свято Богоявлення, що буде незабаром святкуватися.

   Після Херувимської пісні відбулася хіротонія, в якій Владика висвятив випускника Волинської Духовної семінарії диякона Василія Романовича на священика.

   Після співу "Отче наш..." Владика виголосив проповідь, в якій розповів про ціль і труднощі священицького служіння. Після проповіді митрополит подарував на храм велику перламутрову Вифлиємську зірку привезену із Святої Землі.

   По завершення Божественної Літургії було відслужено загальний молебень, на якому було прочитано Святе Євангеліє та покропленно усіх Святою водою. На завершення Владика привітав настоятеля та вірян із Різдвяними та Новорічними святами та побажав усім доброго здоровя та благополуччя у Новому році. В свою чергу отець благочинний подякував архипастирю за візит  та подарунок і виразив бажання побільше таких зустічей.

Фоторепортаж

Переглядів: 1227 | Додав: dima
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: