Хостинг від uCoz
Головна » Новини
« 1 2 ... 31 32 33 34 »
  Тринадцятого червня, коли все православ'я відзначає День Святого Духа, жителі села Сокіл мали подвійне свято: разом із великим церковним ще й храмове.  Адже в цей день до до храму з'їжджаються священики щоб розділити радість престольного свята із настоятелем та прихожанами.
  З благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, святкове богослужіння очолив клірик Рівненської єпархії  Гощанського району, протоієрей Володимир, якому співслужили священики, що завітали на свято. Проповідь після співу "Отче наш" виголосив  отець Володимир, який розповів про дію Святого Духа на людей.
  Далі відбувся хресний хід, який очолив настоятель Свято-Іллінського храму села Сереховичі Старо-Вижівського району Володимир-Волинської єпархії,  протоієрей Валерій Балюк. Було прочитано Святе Єва ... Читати далі »
Просмотров: 652 | Добавил: dima | Дата: 14 Червня 2011 | Комментарии (0)

   У четвер, в день свята Вознесіння Господнього, престольне свято відзначали прихожани храму села Копачівка. З нагоди свята святкове богослужіння, з благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, очолив настоятель Свято-Миколаївського храму села Кременець, протоієрей Василій Дендак,  якому  співслужили священики навколишніх сіл. Після співу "Отче наш" проповідь виголосив священик села Залісці, священик Миколай Жученя, який, зокрема, зазначив, що свято Вознесіння Христового на Небо повинно і нас спонукати весь час прагнути до Неба, до Бога, до Царства Небесного.
  По завершенні Божественної Літургії відбувся хресний хід, який очолив благочинний храмів міста Луцька, протоієрей Володимир Літвінчук. Було традиційно прочитано Святе Євангеліє та покроплено усіх Святою Водою. У вітальному слові отець Володимир зауважив, що хоч Спаситель і вознісся на Небо, проте Він не перестає перебув ... Читати далі »
Просмотров: 760 | Добавил: dima | Дата: 02 Червня 2011 | Комментарии (0)

    В неділю, 22 травня, в день почитання переносу мощів святителя Миколая Мир Лікійського, в селі Кременець люди відзначали подвійне свято: храмовий праздник та День села.
    Урочисте богослужіння  на честь свята очолив сам настоятель храму, протоієрей Василій Дендак. Далі під час богослужіння до храму з'їжджалися інші священики, адже день недільний і кожен має свою парафію на котрій зобов'язаний звершувати служіння. Розділити свято із кременчанами приїхало до десяти священиків. Після божественної літургії було звершенно хресний хід навколо храму, яке очолив настоятель Свято-Володимирського храму селища Дубище, протоієрей Михайло Бодак. Було прочитано Святе Євангеліє та покропленно усіх Святою Водою. У вітальному слові отець Михайло привітав настоятеля та прихожан із святом та закликав усіх уподібнювати своє життя святителю Миколаю. У свою чергу настоятель храму подякував усім за свято та виразив надію, що на слідуюче святкувавння ... Читати далі »
Просмотров: 979 | Добавил: dima | Дата: 23 Травня 2011 | Комментарии (0)

  У четвер, дванадцятого травня, в день пам'яті преподобного Амфілохія Почаївського, священик села Любче протоієрей Сергій Савієвький відзначав подвійний ювілей:15-ліття священицької хіротоії та 35 років від народження.
  Привітати  ювіляра приїхали священики, друзі та родина. Святкове богослужіння , з благословення митрополита Ніфонта, очолив благочинний Рожищенської округи, протоієрей Петро Іваничко, якому співслужили священики Рожищенського та Маневицького районів та клірик храму Всіх святих землі Волинської, міста Луцька, та рідний брат настоятеля, протодиякон Ігор Савієвський. Богослужіння супроводжувалрся співом двох хорів: місцевого церковного та хору священиків благочиння регентом якого є ювіляр. Після співу "Отче наш" проповідь виголосив настоятель Свято-Покровського храму села Рудники, Маневицького району,протоієрей Ярослав Максимюк, який згадав життя преподобного Амфілохія Почаївського, а також повідав прихожанам деякі факти і ... Читати далі »
Просмотров: 1788 | Добавил: dima | Дата: 12 Травня 2011 | Комментарии (0)

 У п'ятницю шостого травня, в день пам'яті святого великомученика Георгія Переможця, жителі села Залісці відзначали престольне свято свого храму. Богослужіння, з благословення митрополита Ніфонта, очолив благочинний району протоієрей Петро Іваничко, якому співслужили священики благочиння. Богослужіння супроводжувалося співом двох хорів: місцевого та хору священиків благочиння. Після співу "Отче наш" проповідь виголосив священик села Рудня Дмитрій Теравський, який закликав по прикладу святого великомученика ніколи не нарікати на Бога, а завжди із терпінням та смиренням переносити усі негаразди, страждання та болі, що трапляються у нашому житті.
 По завершенні Літургії із вітальним словом до вірян звернувся отець благочинний, який привітав усіх із святом та побав усім заступництва небесного покровителя.
  Хресний хід очолив священик села Щурин, протоієрей Григорій Панчук. Під час хресної ходи було прочитано Святе Євангелія та покропленн ... Читати далі »
Просмотров: 758 | Добавил: dima | Дата: 10 Травня 2011 | Комментарии (0)

 У вівторок на третій день Пасхи, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, та по дорученню благочинного Рожищенської округи протоієрея Петра Іваничка, священик села Копачівка Михайло Лесик,  на запрошення районної влади, здійснив  чин освячення пам'ятника жертвам Чорнобильської трагедії.
  Цього року виповнилося 25 років цій страшній аварії, що і спонукало з більшою увагою згадати тих, хто віддав своє життя в боротьбі з радіацією.
  У своєму слові отець Михайло зауважив, що трагедія сталася по причині великої самовпевненості посадовців того часу, коли про Бога забули і всі досягнення приписували лише своєму розуму. А також застеріг усіх в майбутньому в усьому керуватися Божою волею. На завершення священик виголосив "Вічну пам'ять", яку співали усі присутні.

... Читати далі »
Просмотров: 674 | Добавил: dima | Дата: 10 Травня 2011 | Комментарии (0)

  В понеділок Світлої Седмиці в селі Рудня по завершенні святкового богослужіння та хресної ходи на паперті храму відбувся виступ дітей Недільної школи Свято-Дмитрівського храму.
  Діти під керівництвом церковного регента, Аврамук Алли Сергіївни, звернулися до людей із пасхальними вітаннями у формі віршиків та вистави.
  По завершенні дійства настоятель храму священик Дмитрій Теравський подякував дітям, а всіх присутніх ще раз привітав із Пасхою та побажав не втрачати пасхальної радості.


Просмотров: 636 | Добавил: dima | Дата: 10 Травня 2011 | Комментарии (0)

  В понеділок Світлої Седмиці, в селі Крижівка, по завершенні богослуження та хресного ходу, діти Недільної школи виступили перед прихожанами із пасхальними віршиками та виставою.
  Люди були в захваті від того, як діти із сердечною чистотою та простотою передавали радість Христового Воскресіння.
  По завершенні дійства настоятель місцевого храму, священик Олег Шинкаренко, подякував дітям та вірянам та роздав усім іконки Воскресіння Христового.


Просмотров: 837 | Добавил: dima | Дата: 09 Травня 2011 | Комментарии (0)

  У неділю, в день Світлого Христового Воскресіння, в селі Топільне в місцевому Будинку культури, відбувся пасхальний концерт, організатором якого був настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму протоієрей Віталій Катеринчук.
  На сцені перед багаточисельними глядачами виступали діти Недільної школи, які у пасхальній виставі та віршиках прослявляли Христове Воскресіння.
  На завершення свята у своєму слові отець Віталій ще раз привітав усіх із Великоднем та побажав усім приємних свят.


Просмотров: 824 | Добавил: dima | Дата: 09 Травня 2011 | Комментарии (0)

У день свята Світлого Христового Воскресіння настоятель Свято-Дмитрівського храму села Рудня  священик Дмитрій Теравський, провів  для дітей пасхальні ігри.
Дітвора змагалася на швидке поїдання крашанок, пасок, з перешкодами та без. Кожному учаснику священик подарував іконку Воскресіння та деревяну писанку. На завершення в якості бонусу усі діти мали змогу прийняти участь у дзвонарстві. Більше години діти били у дзвони прославляючи Воскреслого Христа.

Просмотров: 717 | Добавил: dima | Дата: 09 Травня 2011 | Комментарии (0)